Bikram Yoga

Ik hoor vaak van mensen wat zij doen aan beweging naast hun werk of bezigheden. Nu doe ikzelf wat fietsen en 2 keer per week speel ik squash. En mag ik graag lopen (stevig wandelen).

Nu hoor ik van een aantal mensen dat zij graag Yoga doen. De Yoga kent verschillende vormen. Over het algemeen kan je van Yoga zeggen dat je leert zowel fysiek als geestelijk te ontspannen. En dat je dat doet door middel van rustig uitgevoerde bewegingen. Met veel aandacht voor je ademhaling.

Nu hoorde ik van 2 klanten (beide fanatieke sporters) dat zij Bikram Yoga doen. Omdat daar best wel stevige oefeningen in worden gedaan. Bikram Yoga onderscheid zich door de temperatuur in de zaal 40 graden en een les duur van 1.5 uur. Nieuwsgierig naar deze vorm van Yoga en op uitnodiging ben een les gaan volgen bij Bikram Yoga Utrecht.

Bij aankomst kan ik inschrijven/intake en wordt mij vertelt waar ik kan omkleden en krijg ik voor de proefles een Yoga mat en een handdoek. Je kan voor de les al de verwarmde zaal in en kan je een plekje zoeken om alvast wat te wennen aan de warmte. Dan begint de les, o.l.v de docent wordt begonnen met ademhalingsoefeningen. Dan gaan we diverse oefeningen doen die staand op de mat worden uitgevoerd, daarna nog een serie grond/mat oefeningen. En er wordt afgesloten met rustige ademoefening. Dan heb je alle rust om nog even te blijven liggen of om de zaal te verlaten. Douchen omkleden en weg.

De ervaring met deze vorm van Yoga is positief. De oefeningen die gedaan worden komen uit de Hatha Yoga, de oefeningen worden rustig ingezet en hebben een vast partoon en ritme. Het fijne aan deze vorm vind ik dat je de oefeningen en eindstanden wat langer vast houdt. Mede door de warme ruimte en door goed  te ademen merk je dat de eindstand door het wat langer vast te houden toch nog wat verder kan dan aanvankelijk.

Voor mensen die veel fysieke inspanning vragen van hun lichaam vragen zijn deze Yoga oefeningen heel mooi, voorwaarde is natuurlijk wel dat je aan de warmte van 40 graden kan wennen.

 

Reacties zijn gesloten.