Ach joh het is maar 40 kilometer wandelen….

Vandaag zijn er toch weer een aantal mensen erachter gekomen dat 40 kilometer wandelen/lopen toch meer een sport is dan ze eigenlijk dachten.

Sponsorloop

Ik mocht vanmorgen vroeg samen met 2 collega masseurs de deelnemers aan “de nacht van de vluchteling” trakteren op een massage. Alle deelnemers hebben zich financieel laten sponsoren de opbrengst van deze actie gaat naar stichting vluchteling voor het ruimen van landmijnen.

Bij aankomst na de 40 kilometer in het Humanity house.  Verdeelde de deelnemers zich, de één ging lekker voldaan en zonder veel fysieke problemen naar huis. Andere deelnemers gingen rechtstreeks naar de eerste hulp post op de bovenste verdieping. En weer anderen kwamen naar beneden in de filmzaal die ingericht was als massage ruimte. De deelnemers deden zuchtend hun schoenen uit en zaten of lagen te wachten om gemasseerd te worden.  De meeste hadden klachten aan de benen, vooral aan de voorkant en kuiten.  Ook bevestigde de meeste van de lopers dat ze weinig tot niet getraind hadden voor dit klusje. Met tot gevolg dat de spieren die zolang (7 tot 9 uur) belast worden gaan protesteren.  Er komen zelfs kleine scheurtjes in de spieren door opgehoopte melkzuur. Door massage wordt  het aangemaakte melkzuur in de spieren snel opgenomen in het bloed en door goed te drinken wordt dat snel afgevoerd. Hierdoor zal de spier weer snel kunnen herstellen. Wel is het belangrijk de spieren te blijven actieveren door licht en met veel herhaling te gebruiken. (fietsen en zwemmen).

Wil je volgende keer met minder verzuring de finish halen?  Ga dan wel met regelmaat trainen. Op internet zijn diverse trainingsschema’s te vinden die je goed kan gebruiken.

Wel is het heel mooi om te zien en te horen dat het vele “strompelaars” het zo goed deed dat de mensen om hun heen ze motiveerden om door te gaan. En dat is denk ik ook wat de mensen in zuid-Soedan op de been houd door elkaar te helpen en te motiveren.

Reacties zijn gesloten.